برش پلاسما چیست؟
برش پلاسما متدی نوین و بسیار دقیق برای بریدن انواع مختلف فلزات و غیر فلزات است. بوسیله این روش میتوان فلزات نرم، ضخیم، نازک، رسانا و غیره را برش زد. قطعات برش خورده بوسیله این متد میتوانند برای پروژههای مهمی همچون برش زاویهدار و ایجاد منحنی روی ورقههای فلزی بکار گرفته شوند.در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره جوانب مختلف برش پلاسما در اختیار شما قرار دهیم.
فرایندی که بوسیله پلاسمای داغ، مواد رسانا برش داده میشوند برش پلاسما نامیده میشود. در این روش برش، از گاز بیاثری که به سرعت از نازل بیرون میدمد استفاده میشود.در این زمان بین گاز و سطح برش یک قوس الکتریکی بوجود میآید و در گاز حالت پلاسما ایجاد شده و در نتیجه فلز ذوب شده و برش میخورد. فولاد، آلومینیوم، مس و بسیاری دیگر از مواد رسانای دیگر از موارد قابل برش هستند.
کاربرد برش پلاسما
دستگاههای برش پلاسما در اشکال مختلفی موجودند که میتوانند برشهایی در سایزهای مختلف ایجاد کنند. طرز کار به این صورت است که جرقهای تشکیل میشود و هوا در ابتدای مشعل یونیزه میگردد. دمای گاز بکار رفته در برش به بالای بیست هزار درجه سانتیگراد میرسد و سرعت آن چیزی معادل سرعت صوت میشود. با بالا رفتن درجه حرارت و تا زمان اتصال جریان برق به دستگاه و الکترود ذوب شدن و برش خوردن فلز انجام میگردد.
طرز کار دستگاه برش پلاسما
پلاسما در طرحهای مختلف پروژههای صنعتی، عملیات نجات، تعمیر و ساخت وسایل نقلیه و کشاورزی، عملیات برش در حوادثی همچون زلزله و سیل، ریزش ساختمانها، کشتیسازی، جوشکاری، ساخت چیپهای کامپیوتری، ساخت تجهیزات جراحی و بسیاری از دستگاهها مفید و رایج است.
مزایای برش پلاسما
بهرهگیری از برش پلاسما در پروژههای مختلف از جمله مزیتهای آن است اما بطور ویژه در این قسمت به ویژگیهای آن میپردازیم.
- دقت بالا در برش فلزات با ضخامت کم
- برش فلزات ضخیم تا پنج سانتیمتر بطور دقیق و کیفیت بسیار بالا
- سازگاری با مجموعه وسیعی از فلزات و برش تمامی مواد رسانا
- هزینه نسبتا مناسب
- سرعت بالای پروسه برش
- امکان اجرای برش در زیر آب
- تکرارپذیری بالا در عملیات برشزنی
- یادگیری آسان برش پلاسما
- نگهداری ساده از تجهیزات برش
- امکان استفاده در پروژههای گوناگون به علت وجود دستگاه برش در ابعاد متفاوت
لوازم برش پلاسما
برای برش زدن قطعات علاوه بر دستگاه برش ابزارهای دیگری نیز باید وجود داشته باشد. از جمله این ابزارها منبع تغذیه، کنسول گاز، کنسول آر اچ اف و تورچ میباشند.
-
منبع تغذیه : مدار کنترل در منبع تغذیه با بهرهگیری از برق یک یا سه فاز، جریان ای سی را به دی سی ثابت تغییر میدهد. در واقع این منبع انرژی لازم برای راهاندازی فرایند برشکاری را تامین میکند و همچنین قوس پلاسما را در زمان برش حفظ میکند. علاوه بر اینها، خنککننده تورچ بوسیله منبع تغذیه کار میکند.
-
کنسول گاز : محفظهای برای حفاظت از گازهای محافظ و گاز پلاسما در زمان جوش و برش است که دارای شیر اندازهگیری و شیر برق است. کنسول گاز با تمام قسمتهای منبع تغذیه، کنسول آر اچ اف و سایر نقاط مریوط به برش پلاسما ارتباط دارد.
-
کنسول آر اچ اف : این کنسول دارای لولهکشیهای آب و گاز است که با دیگر نقاط کنترل دستگاه مرتبط است. منبع تغذیه میتواند تا بیست فوت از مشعل فاصله داشته باشد.
-
تورچ یا مشعل : بدلیل مولد قوس پلاسما بودن، مهمترین جز سیستم برش پلاسما به شمار میرود. تورچ پلاسما جریان مستقيم پلاسما را تولید میکند و کاربردهایی نظیر برش پلاسما، جوش قوس پلاسما، اسپری پلاسما و همینطور گاززدایی پلاسما را بر عهده دارد.
کلام شرکت آذین تهویه پارسیان
با این امید که مطالب ذکر شده مورد استفاده شما عزیزان واقع گردد، شرکت آذین تهویه پارسیان بر آن است تا خدمات برش پلاسما تا ضخامت ۲۵ میلی متر را توسط بهترین متخصصان این حوزه به شما ارائه دهد. برای مشاوره و درخواست خدمات با ما تماس بگیرید.