چیزهایی که باید درباره دودکش موتورخانه بدانید

دودکش مجرایی جهت انتقال دودهای حاصل از احتراق به هوای آزاد است. قسمت اصلی آن عمودی می‌باشد و هرچه ارتفاع آن بیشتر باشد قدرت کشش هم بیشتر می‌شود. در مقاطع مربع، مستطیل و دایره ساخته می‌شود.

سیستم دودکش موتورخانه از ورق‌های سیاه یا گالوانیزه با ضخامت‌های بالا ساخته می‌شود که شامل قطعاتی نظیر لوله، راسته، زانو، تبدیل و سه‌راهی می‌باشد که با فلنج به یکدیگر متصل می‌شوند. سیمان، آزبست، ورق گالوانیزه و فولاد از مصالح مورد استفاده جهت ساخت و اجرای دودکش هستند. جنس گالوانیزه و فولاد مناسب‌ترین جنس برای تولید دودکش می‌باشند زیرا سطح صاف و صیقلی آن‌ها اصطکاک کم‌تری ایجاد می‌کنند و کشش بیشتری دارند.

ده نکته مهم جهت نصب دودکش موتورخانه

سوختن مشعل‌های دیگ موتورخانه در وحله اول مستلزم وجود اکسیژن می‌باشد همچنین فرایند سوختن باعث تولید گازهای سمی می‌شود که این موضوع اهمیت اجرای صحیح دودکش را چندین برابر می‌کند. در زیر به چند نکته مهم اشاره می‌کنیم.

  1. انتخاب ضخامت ورق دودکش باید متناسب با درجه حرارت مشعل صورت گیرد.
  2. قطر لوله دودکش باید متناسب با قطر دهانه خروجی مشعل دیگ موتورخانه طراحی و اجرا گردد.
  3. دسترسی لوله‌های دودکش از بالا و پایین به هوای آزاد ضروریست.
  4. جنس دودکش در برابر حرارت و نشتی مقاوم باشد، به همین جهت باید استفاده از لوله‌های پلاستیکی و آکاردیونی آلومینیومی خودداری شود.
  5. سطح خارجی لوله دودکش باید جهت جلوگیری از فرسایش و افت انرژی عایق شود.
  6. دودبند شدن اصولی محل اتصال لوله دودکش ضروری است تا مانع از نفوذ دی‌اکسید کربن به محیط داخل گردد.
  7. استفاده از کلاهک اچ گرد یا چهارگوش در دهانه خروجی پشت بام الزامیست. اما در صورت وجود چند لوله خروجی در کنار هم جهت تجمیع و پوشش لوله‌ها از کلاهک پره‌ای استفاده شود.
  8. استفاده از زانو و پیچ و خم‌های زیاد در مسیر دودکش به جهت کاهش راندمان مجاز نمی‌باشد.
  9. اگر از زانوی 90 درجه در مسیر لوله استفاده گردد حتما باید به ارتفاع بخش عمودی اضافه شود تا مکش بیشتری را در داکت دودکش منجر گردد و افت فشار خروج هوا جبران شود.
  10. دودکش موتورخانه باید حداقل یک متر بالاتر از پشت بام قرار گیرد.

علاوه بر تولید محصول با کیفیت، نصب و اجرای صحیح دودکش موتورخانه ضروری می‌باشد که این مهم با بهره‌گیری از پرسنل مجرب شرکت آذین تهویه پارسیان محقق می‌شود.

 

مشکلات نصب دودکش موتورخانه

قطعاً نصب دودکش توسط عواملی حرفه‌ای، باعث آسودگی خاطر شما خواهد بود چرا که عدم رعایت نکات ایمنی در هنگام نصب باعث خطر گاز گرفتگی و تلفات جانی می‌گردد. در ضمن اگر نصب اصولی صورت نگیرد باعث پر شدن گاز مونوکسید کربن در محیط می‌شود. در صورتی که عایق‌بندی هم به درستی انجام نشود دیواره دودکش ترک خورده و گاز نشتی می‌دهد که این امر سبب هدر رفت انرژی می‌شود. این نکته قابل ذکر است که اگر اصول مهندسی در نصب و اجرای دودکش موتورخانه رعایت نگردد باعث چنین خطرات و مشکلاتی برای شما خواهد شد.

ضرورت نصب دودکش موتورخانه

عملکرد دودکش‌ها در در موتورخانه به عللی مورد توجه است؛ اولین مورد، خروج دود و ذرات بوجود آمده از احتراق مواد و دومین علت تاثیر این مهم بر افزایش عملکرد بویلر موتورخانه می‌باشد.

جریان همیشگی‌ که عمود بر زمین از سمت پایین به بالا، به علت تفاوت فشاری که بین این دو نقطه وجود دارد، وابسته به دودکش موتورخانه است. هرچه ارتفاع دودکش بیشتر باشد در نهایت اختلاف فشار بیشتر می شود. این نکته حائز اهمیت است که در زمان نصب دودکش موتورخانه، قطر و ارتفاع آن با اندازه بویلر و دیگ در تناسب باشد چون در این صورت قدرت مکش در درون کوره بویلر بیشتر شده و دوده‌ ها، ذرات و گازهای موجود از سوختن با شدت بیشتری انتقال می‌یابند.

قیمت دودکش موتورخانه

قیمت دودکش موتورخانه به عواملی چون جنس ورق مصرفی با بسته است. برای ساخت دودکش می‌توان از ورق سیاه یا ورق گالوانیزه بهره برد که بدیهیست قیمت متفاوتی خواهند داشت. ضخامت ورق مورد دیگری است که بر قیمت نهایی تاثیرگذار است، هرچه ضخامت ورق بیشتر باشد عمرمفید دودکش نیز بیشتر می‌شود و به همین میزان قیمت نیز افزایشی می‌گردد. مورد سومی که بر روی قیمت تاثیرگذار است نقشه اجرایی دودکش موتورخانه می‌باشد. میزان قطعات و اتصالات و ساپورت‌های به کار گرفته شده در موتورخانه به طور مستقیم روی قیمت نهایی تاثیر گذارند.