چیزهایی که باید درباره دودکش موتورخانه بدانید
دودکش مجرایی جهت انتقال دودهای حاصل از احتراق به هوای آزاد است. قسمت اصلی آن عمودی میباشد و هرچه ارتفاع آن بیشتر باشد قدرت کشش هم بیشتر میشود. در مقاطع مربع، مستطیل و دایره ساخته میشود.
سیستم دودکش موتورخانه از ورقهای سیاه یا گالوانیزه با ضخامتهای بالا ساخته میشود که شامل قطعاتی نظیر لوله، راسته، زانو، تبدیل و سهراهی میباشد که با فلنج به یکدیگر متصل میشوند. سیمان، آزبست، ورق گالوانیزه و فولاد از مصالح مورد استفاده جهت ساخت و اجرای دودکش هستند. جنس گالوانیزه و فولاد مناسبترین جنس برای تولید دودکش میباشند زیرا سطح صاف و صیقلی آنها اصطکاک کمتری ایجاد میکنند و کشش بیشتری دارند.
ده نکته مهم جهت نصب دودکش موتورخانه
سوختن مشعلهای دیگ موتورخانه در وحله اول مستلزم وجود اکسیژن میباشد همچنین فرایند سوختن باعث تولید گازهای سمی میشود که این موضوع اهمیت اجرای صحیح دودکش را چندین برابر میکند. در زیر به چند نکته مهم اشاره میکنیم.
- انتخاب ضخامت ورق دودکش باید متناسب با درجه حرارت مشعل صورت گیرد.
- قطر لوله دودکش باید متناسب با قطر دهانه خروجی مشعل دیگ موتورخانه طراحی و اجرا گردد.
- دسترسی لولههای دودکش از بالا و پایین به هوای آزاد ضروریست.
- جنس دودکش در برابر حرارت و نشتی مقاوم باشد، به همین جهت باید استفاده از لولههای پلاستیکی و آکاردیونی آلومینیومی خودداری شود.
- سطح خارجی لوله دودکش باید جهت جلوگیری از فرسایش و افت انرژی عایق شود.
- دودبند شدن اصولی محل اتصال لوله دودکش ضروری است تا مانع از نفوذ دیاکسید کربن به محیط داخل گردد.
- استفاده از کلاهک اچ گرد یا چهارگوش در دهانه خروجی پشت بام الزامیست. اما در صورت وجود چند لوله خروجی در کنار هم جهت تجمیع و پوشش لولهها از کلاهک پرهای استفاده شود.
- استفاده از زانو و پیچ و خمهای زیاد در مسیر دودکش به جهت کاهش راندمان مجاز نمیباشد.
- اگر از زانوی 90 درجه در مسیر لوله استفاده گردد حتما باید به ارتفاع بخش عمودی اضافه شود تا مکش بیشتری را در داکت دودکش منجر گردد و افت فشار خروج هوا جبران شود.
- دودکش موتورخانه باید حداقل یک متر بالاتر از پشت بام قرار گیرد.
علاوه بر تولید محصول با کیفیت، نصب و اجرای صحیح دودکش موتورخانه ضروری میباشد که این مهم با بهرهگیری از پرسنل مجرب شرکت آذین تهویه پارسیان محقق میشود.